Welk garen gebruik je voor macramé?

Welk garen voor macramé

Het voordeel van online op zoek gaan naar de perfecte corde macramé voor het maken van je weefwerk, is dat je alle referenties tot je beschikking hebt om aan je creatieve wensen te voldoen. Je moet echter wel speciale aandacht besteden aan het materiaal, de koordjes en de kleur van je draad.

Het materiaal van je touw kiezen

Zonder hoofdpijn is het 100% katoenen touw een klassieker van de macramétechniek. Voor meer originaliteit en om je creatie een natuurlijk tintje te geven, gebruik je hennep, sisal, jute of coco. Natuurlijke materialen zijn zeldzamer en moeilijk om mee te werken. Voor macramé-beginners is jutegaren echter de beste optie.

Het koord voor je macramédraad kiezen

Welke draad voor macramé

Gecombineerde touwen 

Dit is een eenvoudige gedraaide streng waarin de draden eenvoudigweg zijn gewikkeld. Het is het meest complexe garen om mee te werken omdat het gemakkelijk ontward. Het geeft macramé creaties echter een unieke zachte uitstraling. Het behoud van de rondheid van de streng zal niet gemakkelijk zijn, maar het is de moeite waard. 

Gedraaid touw

Ook bekend als twijn, dit is het touw dat het meest gebruikt wordt in bricolage en macramé creaties. Het is stevig en gemakkelijk om mee te werken en de ideale keuze voor beginners. Gewoonlijk bestaat dit touw uit drie strengen en wordt het ook wel gekabeld touw genoemd.

Gevlochten touw 

Dit is een assemblage van verschillende strengen die aan elkaar zijn gebreid. Dit touw is de juiste moeilijkheidsgraad bij het maken van macramé. Het wordt voornamelijk gebruikt om grote wandkleden te beluchten. Het is
onmogelijk om vlechten te maken met dit type touw, maar het heeft wel het voordeel dat het je creaties een lichtere look geeft.

Kiezen voor kleur 

Laat je innerlijke kunstenaar spreken en verwen jezelf door te kiezen voor gekleurd touw. Ongebleekt katoen is een tijdloze klassieker, maar een beetje kleur kan nooit kwaad en geeft je macramé een unieke look die het verschil maakt. 

Kies je touwmaat

Welke draad voor macramé

De diameter van je touw 

Wanneer je macramé ophangingen maakt voor je planten of voor muur macramé, is 3mm touw een must-have waarmee je alles kunt doen. Ons huis biedt ook koorden tot 10 mm in diameter. Natuurlijk zijn de grotere maten bijzonder geschikt voor decoratieve objecten en als je de afmetingen varieert, geef je je creaties meer volume en diepte.

Voor het maken vanmacramé sieraden geef je de voorkeur aan kleinere diameters, dus onder de 2 mm, om je nek of pols niet te zwaar te belasten.

De lengte van je touw 

Wanneer het op de lengte aankomt, heb je een keuze! Liever een grote rol voor een ambitieuze creatie en een kleine voor bijvoorbeeld een ophanging. Je vindt bij ons alle maten, dus kies maar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *