Wand macramé tutorial

Muur macramé tutorial

Macramé is een uniek ambacht dat al eeuwen bestaat en het is geen wonder dat zoveel mensen zich aangetrokken voelen tot deze kunstvorm. De creatieve mogelijkheden met macramé lijken werkelijk eindeloos, vooral als je kijkt naar de verschillende technieken die beschikbaar zijn, zoals hemptouw of katoenen touw, onder andere!

Muur macramé is een geweldige manier om kleur en patroon toe te voegen aan je interieur. Maar waar begin je? Wij hebben het antwoord! Waarom neem je niet eerst een eenvoudige macraméles met onze basispatronen die perfect zijn voor beginners ?

Macramé is niet alleen voor ervaren wevers. Als je een beginner bent, geef dan niet op! We hebben deze creatieve gids zo ontworpen dat, zelfs als je vaardigheden beperkt zijn tot wat macramé weefervaring en geduld, het harde werk zich na verloop van tijd terugbetaalt en geweldige resultaten oplevert als je het succesvol afrondt.

Eerste stap: Materialen 

Om deze tutorial over muurmacramé te voltooien, heb je de allernoodzakelijkste macramématerialen nodig, namelijk: 

  • Een macramé touw met een diameter van 3 mm 
  • Een gekleurd touw voor meer plezier
  • Een houten stok van ongeveer 24 cm
    lang

Je vindt alle matériel nécessaire dans notre maison en vous rendre sur la corde macramé et les accessoires macramé. Je kunt ook een kijkje nemen in onze catalogus van wall macramé om een kant-en-klaar weefsel te kiezen.

Tweede stap: knopen leggen

Hier is het eindresultaat van onze doe-het-zelf macramé.
 

Tuto macramé mural

Begin met het maken van de macraméhanger (1), die je gebruikt als werkoppervlak en basis. Vergeet niet om je basis aan een muur te hangen voor meer stabiliteit. Knip tot slot 12 stukken touw en rijg ze aan elkaar zoals op de foto (2).

Muur macramé tutorial

Maak je platte knopen (3), waarbij je aan elk uiteinde twee draden overhoudt om later het gekleurde macramé aan te bevestigen (4). Als je klaar bent, moet je twee draden overhouden aan elke kant van de stok (5).

Muur macramé tutorial

Knip vervolgens 16 gekleurde koorden van 30 cm en knoop ze aan de twee overgebleven koorden met de eerste knoop in afbeelding 3. Verbind de twee koorden vervolgens aan elkaar volgens foto 6, 7 en 8.

Wand macramé tutorial

En daar heb je het! Een muurmacramé van jezelf. Natuurlijk kun je kiezen voor gekleurd koord in rood, groen of blauw voor een mediterrane stijl. Tot slot kun je je creatie personaliseren met kralen uit ons huis of met afgedankt materiaal. Je enige limiet is je verbeelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *